Skip Navigation LinksANBI-erkend

Fiscaal aantrekkelijk schenken

Stichting OGO is aangemerkt als algemeen nut beogende instelling (ANBI). Dat betekent dat uw giften aan stichting OGO aftrekbaar zijn van uw belastbaar inkomen.

Geef met belastingvoordeel

Het voordeel van schenken aan een ANBI is dat u de gift geheeANBI.jpgl of gedeeltelijk in aftrek kan brengen op uw belastbaar inkomen. De Belastingdienst betaalt dus mee aan uw gift. Door slim gebruik te maken van het belastingvoordeel, kunt u meer schenken met hetzelfde geld, omdat de Belastingdienst na de aangifte inkomstenbelasting het verschil terugbetaalt. U kunt er dus zelf voor kiezen om het voordeel te houden of weg te schenken aan stichting OGO.

Belastingregels

Giften van een particulier aan een ANBI zijn voor die particulier aftrekbaar voor de inkomstenbelasting als persoonsgebonden aftrek. Giften van een vennootschap aan een ANBI zijn binnen de daarvoor geldende regels aftrekbaar voor de vennootschapsbelasting. Zie ook www.anbi.nl.

Registratiegegevens Stichting OGO

• Naam: Stichting Ondersteuning Gereformeerd Onderwijs in Oost-Europa